Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A Húsvéti bárányhúsból készített leves habarással készül - cyrano - ?
- vagy csak úgy,natur leves ?

jhonyy9

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: jhonyy9 ( 2011.04.01. 19:18 )
Válaszok száma: 6
Címkék: bárányhúsból, habarással, készített, húsvéti, jhonyy, leves, natur,
Válaszok Új válasz
cyrano 2011.04.01. 20:30 (#6)
cathy222 : nagyon nagy köszi megvárom még a többit aztán "összeturmixolom" a recepteket :-)
cathy222 2011.04.01. 20:10 (#5)
Egy másik, amihez rizst is adnak, bárányfejből:

1 bárányfej
1/4 kg csontos hús
3 sárgarépa
1 hagyma
2 petrezselyemgyökér
1 ek. liszt
1 tojás sárgája
2 ek. tejföl
2 ek. ecet
6 szem bors

1 ek. apróra vágott tárkonylevél
15 dkg főtt rizs

A bárányfejet és a húst megtisztítjuk, leforrázzuk, a bőrt leszedjük a nyelvről, majd az egészet feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, elfelezzük, a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az egészet a levesbe tesszük. sóval, tárkonnyal és borssal fűszerezzük. Miután megpuhult a hús, a lisztből és a tejfölből habarást csinálunk, és a levesbe tesszük. A tojássárgáját verjük fel, tegyük tányérokba, erre merjük a levest, és kínáljuk hozzá a rizst.

http://www.izletes.hu/...agyar/3858
cathy222 2011.04.01. 20:06 (#4)
Cyrano, nem tudom, segít-e, a neten találtam erdélyi bárányleves címen:

Hozzávalók:

25 dkg bárányhús, 50 dkg csont (vagy 2 húsleveskocka), 1 fej vöröshagyma,
1/2 dl olaj, 1 késhegynyi pirospaprika, 15 dkg vegyes zöldség, 40 dkg burgonya,
4 dkg vaj, só, 1 tárkonylevél és tárkonyecet, 5 dkg zeller, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl.

A bárányleves készítése:

Először, 1 liter vízben kifőzzük a csontokat, vagy a húsleveskockából levest főzzünk. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró metéltre vágott zöldséget is, később beletesszük a pirospaprikát és a kockára vagdalt húst és burgonyát. Egy kevés pirítás után a csontlével (vagy a húslevessel) fölengedjük, tárkonylevéllel és tárkonyecettel ízesítjük. Világos rántással berántjuk.

http://www.pluszportal.ro/...Itemid= 219
cyrano 2011.04.01. 19:46 (#3)
Köszi előre is

Esetleg ha más is Erdélyből van és tudja kérem segítsen
Előre is köszönöm..




jhonyy9 2011.04.01. 19:42 (#2)
- helló - később,beszélek a hugomékkal megkérdezem,kérdés melyiket ismerik,melyiket szokták főzni,mert emlékszem én is ettem olyat,még anno otthon,csak az nem tegnap volt

- majd jelentkezem - csak azért is tettem fel a kérdést,lásd nem felejtettem el

Üdvözlettel,
András as. jhonyy9
cyrano 2011.04.01. 19:35 (#1)
Szia

Mind a kettő receptje kéne..
Brassó mellett a Sacele-n ettem mindig...

Facebook komment
További címkék
többit aztán, húst megtisztítjuk, bőrt leszedjük, egészet feltesszük, cathy, nagyon, köszi, megvárom, összeturmixolom emlékszem erdélyből, nagyon tárkonnyal előre, zöldséget tudja beletesszük, segítsen fölengedjük, elfelezzük tárkonylevél, vöröshagymát főzzünk, merjük sárgája, megtisztítjuk feltesszük, helló beszélek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.