Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
cyrano |
2011.04.01. 20:30 (#6) |
|
|
cathy222 : nagyon nagy köszi megvárom még a többit aztán "összeturmixolom" a recepteket :-)
|
|
|
cathy222 |
2011.04.01. 20:10 (#5) |
|
|
Egy másik, amihez rizst is adnak, bárányfejből:
1 bárányfej
1/4 kg csontos hús
3 sárgarépa
1 hagyma
2 petrezselyemgyökér
1 ek. liszt
1 tojás sárgája
2 ek. tejföl
2 ek. ecet
6 szem bors
só
1 ek. apróra vágott tárkonylevél
15 dkg főtt rizs
A bárányfejet és a húst megtisztítjuk, leforrázzuk, a bőrt leszedjük a nyelvről, majd az egészet feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, elfelezzük, a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az egészet a levesbe tesszük. sóval, tárkonnyal és borssal fűszerezzük. Miután megpuhult a hús, a lisztből és a tejfölből habarást csinálunk, és a levesbe tesszük. A tojássárgáját verjük fel, tegyük tányérokba, erre merjük a levest, és kínáljuk hozzá a rizst.
http://www.izletes.hu/...agyar/3858
|
|
cathy222 |
2011.04.01. 20:06 (#4) |
|
|
Cyrano, nem tudom, segít-e, a neten találtam erdélyi bárányleves címen:
Hozzávalók:
25 dkg bárányhús, 50 dkg csont (vagy 2 húsleveskocka), 1 fej vöröshagyma,
1/2 dl olaj, 1 késhegynyi pirospaprika, 15 dkg vegyes zöldség, 40 dkg burgonya,
4 dkg vaj, só, 1 tárkonylevél és tárkonyecet, 5 dkg zeller, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl.
A bárányleves készítése:
Először, 1 liter vízben kifőzzük a csontokat, vagy a húsleveskockából levest főzzünk. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró metéltre vágott zöldséget is, később beletesszük a pirospaprikát és a kockára vagdalt húst és burgonyát. Egy kevés pirítás után a csontlével (vagy a húslevessel) fölengedjük, tárkonylevéllel és tárkonyecettel ízesítjük. Világos rántással berántjuk.
http://www.pluszportal.ro/...Itemid= 219 |
|
cyrano |
2011.04.01. 19:46 (#3) |
|
|
Köszi előre is
Esetleg ha más is Erdélyből van és tudja kérem segítsen
Előre is köszönöm..
|
|
jhonyy9 |
2011.04.01. 19:42 (#2) |
|
|
- helló - később,beszélek a hugomékkal megkérdezem,kérdés melyiket ismerik,melyiket szokták főzni,mert emlékszem én is ettem olyat,még anno otthon,csak az nem tegnap volt
- majd jelentkezem - csak azért is tettem fel a kérdést,lásd nem felejtettem el
Üdvözlettel,
András as. jhonyy9 |
|
cyrano |
2011.04.01. 19:35 (#1) |
|
|
Szia
Mind a kettő receptje kéne..
Brassó mellett a Sacele-n ettem mindig...
|
|
|
|
|
többit aztán, húst megtisztítjuk, bőrt leszedjük, egészet feltesszük, cathy, nagyon, köszi, megvárom, összeturmixolom emlékszem erdélyből, nagyon tárkonnyal előre, zöldséget tudja beletesszük, segítsen fölengedjük, elfelezzük tárkonylevél, vöröshagymát főzzünk, merjük sárgája, megtisztítjuk feltesszük, helló beszélek,
|
|
|
|